• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3

Cykling

Cykling

Castagneto Carducci, Toscana

I Italien är cykling en nationalsport. Medelålders män med pastellfärgade trikåer dyker titt som tätt upp i hårnålskurvor när du minst anar det, och på sina håll är cykeluthyrning (eller gratis utlåning av stadscyklar) ett stadigt inslag på hotellen, inte minst i regionen Emilia Romagna.

Italien är ett kuperat land. Det mesta består av ett skönt böljande landskap, med odlade fält och skyddade grönområden. Så har vi ju de två bergskedjorna Alperna och Apenninerna som tillsammans spänner från nord till syd - mountainbikeentusiasten har många fina utmaningar!

Den som föredrar relativt plan terräng kan välja t ex den nordliga delen av Adriatiska kusten eller Poslättens olika naturreservat. Ofta finns fina cykelvägar parallellt med flodbäddarna. Det kustnära Toscana har inte heller så mycket backar.

Zoncolan, Friuli Venezia Giulia


Många regioner har tagit fram specifika broschyrer för cykling, se vårt nedladdningsbara bibliotek.

Du kan också beställa vår guide "Cykla i Italien" genom att klicka här.

Nationalparkerna har också cykelleder, och du finner flera förslag också under Naturupplevelser / Gröna tips.

Albergabici

Den italienska amatörcykelföreningen FIAB listar över 700 hotell och andra inkvarteringsalternativ som har ett specifikt utbud lämpat för cykelturisten (kan reparera cyklar, hyr ut cyklar, ordnar cykelutflykter eller annat) under namnet Albergabici. På deras hemsida finns sökmotor, klickbar karta och även nedladdningsbar katalog:  www.albergabici.it/en .

 

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it