• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3
LOMBARDIA

Lago d'Iseo (Iseosjön)

Monte Isola, Lago d'Iseo


Sjön Lago d'Iseo är okänd i förhållande till sina storasystrar i regionen, men ett riktigt litet smycke. Huvudorten heter just Iseo, en trevlig liten by med krogar och hotell. Härifrån tar du båten över till charmiga ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna nät för fiske och för all världens sporter - eller  köp en hängmatta i nät med dig hem! Cyklar finns att hyra på ön, alternativt vandrar du upp på berget för en pick-nick med utsikt.

En lite mer skrymmande souvenir, för pojkar med guldbyxor, är de hantverksmässigt byggda träbåtarna från området. Traditionsenligt produktion finns på ön, lyxvarianterna tillverkas i Sarnico, en liten och rofylld ort på sjöns västsida med förvånansvärt elegant anslag. 

Lago d'Iseo


Längre upp på samma sida av sjön ligger medeltida Lòvere, en historisk liten gömma med välbevarat centrum.

Vill du göra avstickare i området, följ dalgångarna norrut och besök genuina ställen som Clusone med sina labyrintiska gränder, eller Gromo längre upp i samma dal.

 

 

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it