• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3
TOSCANA - Collodi

Pinocchios temapark

 

Berättelsen om den fattige dockmakaren Geppetto som en dag skapar en docka i trä har fängslat hela världen: Collodi - PinocchioDockan som döps till Pinocchio - efter träslaget han är gjord av - börjar som av ett mirakel att leva. För att bli en snäll docka får han ett samvete, i form av en syrsa. Varje gång han ljuger blir hans näsa längre. I slutet av sagan blir Pinocchio en snäll docka och får då sin önskan uppfylld: att bli en riktig pojke!

Sagan skrevs av Carlo Collodi, och publicerades 1881 först i en veckotidning för barn, "Giornale per Bambini". Walt Disney tolkade 1940 historien i en tecknad långfilm.

Parken på temat Pinocchio invigdes 1956, och ligger i Pistoiaprovinsen. Det är ingen temapark som många andra, utan en park med konstverk och figurer, skapade av olika konstnärer, som leder dig genom sagans äventyr i den lummiga trädgården. Här pågår också ständigt olika aktiviteter som teaterföreställningar, docktillverkning och marionetteater.

I parken finns också ett fjärilshus med tusentals fjärilar från hela världen.

Parco di Pinocchio
Via S. Gennaro, 3
51014 Collodi Pescia (PT)
tel/fax +39-0572 429342

www.pinocchio.it Collodi - fjärilshuset i Pinocchios park.

 

 

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it