• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3

Liguria

Monterosso al Mare

Den italienska rivieran - älskad av modernisterna för sitt ljus, och av de allra första turisterna för sitt milda klimat året runt - har en tidlös charm. Fortfarande lockar ljuva dagar i lättjans tecken, men här finns också fina möjligheter till vandring och cykling upp i de gröna bergen som ryggar in kusten.

Utbudet är brett; tjusiga strandpromenader i palmers skugga på sina håll i väst, och i öst bjuder nationalparken Cinque Terre på ett brant kulturlandskap genomkorsat av stigar.

Lugna romantiska byar som Camogli varvas med större baddestinationer som barnens Diano Marina och färgstarka Alassio. Små badvikar och klippor avlöser breda sandstränder, husen lyser i gult och rosa. Ät en genuin middag i någon av de slumrande byarna uppe i bergen. Kombinera med kultur i historiska hamnstaden Genova! Shopping och nöjen får du på köpet. Lokaltågen gör anhalt vid alla badorter, små som stora, och utsikten från rälsen är fantastisk.

  Laigueglia

Cinque Terre

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it