Castello di Gradara

Castello di Gradara

MARCHE – Gradara

MARCHE - Gradara

Belägen 142 meter över havet, med republiken San Marino, Rimini och Carpegna i bakgrunden ligger det vackra slottet Castello di Gradara, känt genom legenden om den tragiska kärlekshistorien mellan Paolo och Francesca. Påkomna i varandras armar dödades de av Gianciotto, Francescas make. Denna kärlekshistoria har bl a förevigats av Dante i hans gudomliga komedi – La Divina Commedia.

Den medeltida fästningen är en av de bäst bevarade i landet. Byggandet påbörjades på 1200-talet, och den militära fästningen kom också att bebos av många mäktiga familjer som Malatesta, Sforza och Della Rovere.

Belägen 142 meter över havet, med republiken San Marino, Rimini och Carpegna i bakgrunden ligger det vackra slottet Castello di Gradara, känt genom legenden om den tragiska kärlekshistorien mellan Paolo och Francesca. Påkomna i varandras armar dödades de av Gianciotto, Francescas make. Denna kärlekshistoria har bl a förevigats av Dante i hans gudomliga komedi - La Divina Commedia.  Den medeltida fästningen är en av de bäst bevarade i landet. Byggandet påbörjades på 1200-talet, och den militära fästningen kom också att bebos av många mäktiga familjer som Malatesta, Sforza och Della Rovere.

Fästningens murar som omger själva slottet, är karakteristiska och gjorde det ointagligt. Från de fyrkantiga tornen kring muren fick man en översyn över både slottet och det omgivande vackra landskapet, ända bort mot kusten.

Numera finns här även ett historiskt museum – Museo Storico di Gradara – med bevarade föremål som bl a medeltida tortyrredskap, vapen, jordbruksredskap, solur, manliga och kvinnliga kyskhetsbälten, kostymer och dokument som berättar historien om det olyckligt förälskade paret.

Under slottet löper också ett nätverk av tunnlar som sträcker sig in under själva staden. Allt i syfte att kunna fly ifall slottet skulle belägras. En del av dessa tunnlar används numera som vinkällare av boende i Gradara.

Slottet är utan tvekan ett av de vackraste i landet från denna tidsperiod.

Bokning av guidad visning

En guidad tur genom staden och i slottet, inkl hela den romantiska historien, måste förbokas:

tel +39 0541 964115
fax +39 0541 823035
e-post info@gradara.org
www.castellodigradara.com

Gradara stad (Marche)

Lisa Moretti