Ost, skinka, svamp, olivolja …

För den som är intresserad av att besöka olika producenter för att provsmaka och köpa lokala produkter, finns mängder av små gårdar att välja mellan.

Nedan följer några länkar som anknyter till lokala specialiteter inom mat och vin.

Här nedan finns också samlade nedladdninsbara broschyrer, varav många ger förslag på gastronomiska tematurer med bil till olika gårdar.

Ofta finns även mer information att hämta på de lokala turistkontorens hemsidor.

Piemonte

Vit tryffel:

http://www.comune.arquatascrivia.al.it/?page_id=1564

Lombardia

Gorgonzola –  ost:
www.gorgonzola.com

Friuli Venezia Giulia

Prosciutto crudo – lufttorkad skinka:
www.prosciuttosandaniele.it

Emilia Romangna
www.winefoodemiliaromagna.com

Parmigiano Reggiano – parmesanost:
www.parmigiano-reggiano.it/english/default.aspx

Prosciutto crudo – lufttorkad skinka (Parma):
www.stradadelprosciutto.it

Culatello – lufttorkad skinka (Busseto):
www.consorziodelculatellodizibello.it

Porcino (Karl Johansvamp):
www.stradadelfungo.it

Umbria

Olivolja:
www.stradaoliodopumbria.it

Svart tryffel, olivolja, porchetta (spädgris) och vin:
www.stradadelsagrantino.it

Toscana

Olivolja och vin:
www.stradevinoditoscana.it

Olivolja, vin, ost, svamp och skinka:

Abruzzo och Molise

Olivolja, vin m m :
www.slowfoodabruzzo.it

Campania

Mozzarella – ost på buffelmjölk:
www.mozzarelladop.it

Pizza Napoletana:
www.pizzanapoletana.org

Lisa Moretti