Gudarnas stig

Gudarnas stig

CAMPANIAAmalfikusten

Genom århundraden har den frodiga och vackra Amalfikusten trollbundit besökare. Med sitt pittoreska landskap, fantastiska kök och gästfria befolkning är området ett av de mest exklusiva och uppskattade resmålen i världen.

Här finner du fortfarande de relativt okända bergsstigar som för länge sedan användes av pilgrimer och köpmän. Stigarna slingrar sig mjukt genom den oförstörda och frodiga medlhavsfloran, i kontrast till de ibland dramatiska bergsformationer och grottor som vandraren också stöter på.

Den mest kända stigen i området utgår ifrån Bomerano (1 km från Agerola) och kallas Gudarnas stig (Sentiero degli Dei), efter det fantastiska läget – halvvägs mellan himmel och hav.

Stigen går i snitt ca 500 m över havet och utsikten är makalös. Det rekommenderas att du går leden från öst till väst för att få den bästa vyn mot Capri. I motsatt riktning kan du klara dagar se ända bort till Cilentohalvön.


Vandringen tar dig bl a till Grotta del Biscotto (i svunna tider grottbostad), och över passet Monte Serra, och slutligen fram till den lilla byn Nocelle (420 m), 6 km ifrån Positano. Du kan sedan välja att gå vidare ned mot Positano alternativt gå till den lilla mysiga orten Montepertuso (355 m).

Gudarnas stig är en medelsvår vandring, på totalt ca 4 timmar. Bra skor, solskydd och vattenflaska är ett måste. Den som har lätt för att får svindel bör ta en annan tur.

Information:

www.parcodeimontilattari.it

Lisa Moretti