• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3
GÖTEBORG

Italien på Nordea Masters, 16 – 19 augusti 2018.

Sätt tre puttar av fem och var med i utlottningen av fantastiska golfhelger i Italien!

Är gräset alltid grönare i Italien? Upplevelserna är förstås bredare, njutningen alltid intensivare, magen alltid nöjdare, och golfandet blir därmed självklart bättre!

Hälsa på i vårt tält i Masters Village på Hills Golf & Sports Club under Nordea Masters. Hos oss kan du prata semstrande i Italien, vare sig den bär av till en green eller inte. Hos oss kan du också utmana dig själv eller vänner i vår tävling. Sätt tre puttar av fem och var med i vår utlottning.  Förutom hedern står en golfhelg i Italien på spel. Sju destinationer, från norr till söder, sponsrar med golfpaket:

 

LIGURIA (www.lamialiguria.it)

Liguria Golf (liguriagolf.com) sponsrar vinsten som består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på Hotel Il Poggio (poggiohotel.it) i Arenzano, och två greenfees per dag och person, med möjlighet att välja mellan golfbanorna Golf Club La Pineta Arenzano (golfarenzano.com) och Golf Club Sant’Anna Lerca (santannagolf.com)

Liguria Golf

 

 

 

 

 

 

 

Den italienska rivieran har en tidlös charm. Fortfarande lockar det pärlband av badorter till ljuva dagar i lättjans tecken, men här finns också fina möjligheter till vandring och cykling upp i de gröna bergen som ryggar in kusten. Regionshuvudstaden Genova var de rika redarnas och bankirernas stad under 1500- och 1600-talen, och adelsfamiljerna förde då in lyx och överflöd i stadsbilden med hjälp av konstnärer som Rubens och Van Dyck. En promenad längs Via Balbi, Via S. Luca och dåtida skrytgatan Via Garibaldi tar dig till stadens mesta monument. Shopping och nöjen får du på köpet.

 

  Liguria Golf

Arenzano golf St Anna Golf

 

 

 

 

 

FRIULI VENEZIA GIULIA (www.turismofvg.it)

 

Från denna region finns chansen till två priser; en golfhelg med strandhäng och en golfhelg bland rofyllda kullar. Vinsterna består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum, samt två greenfee var på Golf Club Lignano (golflignano.it) . Samt tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum och greenfee på Golf Club Udine (golfudine.it) .

Golf

 

 

 

 

 

 

 

Från alpernas toppar ner till bördiga slätter med fruktodlingar och vinfält som avslutas med breda sandstränder, så ser Italiens nordöstligaste hörn ut. Ett spännande gränsområde med många oväntade upplevelser, här är influenserna från Veneto, Balkan och Österrike starka. Birra Moretti grundades här, och många mikrobryggerier är på frammarsch. Regionens vita viner (Sauvignon, Riesling, Tocai) åtnjuter ett stabilt renommé, som dessutom smakar ypperligt ihop med regionens stolthet, den lufttorkade skinkan Prosciutto di San Daniele.  

 

 

Golf Club Lignano

Golf Club Udine Friuli Venezia Giulia

 

 

 

 

 

 


TOSCANA (www.visittuscany.com)

 

Vinsten består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på UNA Poggio dei Medici Golf & Resort (unahotels.it) i Scarperia, samt två greenfee var på Poggio dei Medici (golfpoggiodeimedici.com) . 

 

Golf Poggio dei Medici

 

 

 

 

 

 

 

 

En semester i denna region dröjer sig länge kvar i minnet. Toscana bjuder på många skiftande upplevelser; här finns kuster, kullar och berg, och här finns vildmark och rustik landsbygd såväl som sofistikerad finkultur och het design. Regionshuvudstaden Florens är en vänligt elegant stad man gärna återkommer till, gång på gång. Staden är behändigt liten till ytan, så man promenerar glatt de vackra gatorna mellan stadens kyrkor och palats, tar en kaffe här och en glass där, dras villigt med in i butiker, vilar ut en stund på en vinbar nere vid floden Arno, och fortsätter sedan till dagens museibesök. Strax norr om kulturmetropolen Florens ligger Scarperia vackert beläget alldeles vid foten av Apenninnerna. Staden grundades på 1200-talet som försvarsborg åt stadsstaten Florens. 

 

Una Hotels & Resorts

Poggio dei Medici Toscana Promozione Turistica

 

 

 

 

 

EMILIA ROMAGNA (www.emiliaromagnaturismo.com)

Vinsten består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på något av de 4-stjärniga hotell som finns i Emilia Romagna Golfs (emiliaromagnagolf.com) hela utbud. Dessutom ingår två greenfees per person på någon av dess 25 golfbanor – bara att välja och vraka!

Emilia Romagna

 

 

 

 

 

 

 

 

Två historiska distrikt har slagits samman; Emilia, inlandet, sträcker sig längs med Apennninernas bergsrygg, över kullarna mot Poslätten, som omfamnar en rad välkända kulturstäder med stolt historia, så som Parma, Modena, Ferrara och självklart regionshuvudstaden Bologna. Romagna, kustlandskapet med ett pärlband av badorter, varav den kanske mest klassiska av italienska resmål för badsemester är Rimini. Här i Federico Fellinis hemtrakter har många svenskar lärt sig konsten att njuta på italienska. Charmen består, detta är en kust som andas glädje och semester.

 

Emilia Romagna Golf

  

 

 


BASILICATA (www.basilicataturistica.it)

Vinsten består av två nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum, samt obegränsat antal greenfees på golfbanan Metaponto Golf Club (metapontogolf.it).

 

Metaponto Golf

 

 

 

 

 

 

 

 

Sträcker ut sig i sydligaste Italien till två hav, det Tyrrenska i väst och det Joniska i söder, med milsvida stränder. Däremellan reser sig bergen. Naturen är vild och suggestiv, en spännande utmaning för den som vill ha en aktiv semester.  Medeltida bergsbyar bjuder på underbart genuina upplevelser i det som under antiken var en grekisk koloni. Många är de filmer som spelats in i området för miljöernas dramatiska uttryck, och filmregissören Francis Ford Coppola gör sig gärna ärenden hit, till sina rötter. Helt unikt är stadsdelen ”I Sassi” i Matera, och därför listad som världskulturarv av Unesco. Nästa år är Matera dessutom Kulturhuvudstad i Europa.    

 

   Metaponto Golf

Basilicata Turistica

 

 

 

 


 

SICILIEN (www.visitsicily.info) 

 

Vinsten består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på Il Picciolo Etna Golf Resort (ilpiccioloetnagolfresort.com), två greenfees per person till Il Picciolo Golf Club, samt fri tillgång till hotellets Spa och fitness center.

Il Picciolo Golf Club

 

 

 

 

 

 

 

Sicilien - Medelhavets största ö - har en alldeles särskild attraktionskraft. Genom historien har de flesta folkslag runt Medelhavet kastat lystna blickar mot ön, och dominanserna har skiftat från sekel till sekel. Och alla har de lämnat spår i arkitektur, traditioner och gastronomi.

Palermo - öns myllrande och färgstarka huvudstad - är en omtumlande upplevelse som genomgått en rejäl ansiktslyftning. På öns östra sida dominerar en välkänd profil - vulkanen Etna. Med sina 3 323 m är det öns högsta topp och att ta sig upp till kratern är ett spännande och annorlunda inslag på semestern. Mellan Etna och havet ligger pittoreska Taormina, en riktig pärla. Gatan Corso Umberto I är stadens vackra och livliga flanerstråk, ett avslappnat nöje ljumma sommarkvällar.

 

Il Picciolo Golf Club

JSH Hotel Collection Regione Siciliana

 

   

 

 

 

 

 


 

TÄVLINGEN

Tävlingen är öppen för alla över 18 år bosatta i Sverige som besöker oss i vårt tält nummer 14 i Master Village under Nordea Masters, på Hills Golf & Sports Center. Vi är på plats i vårt tält varje dag den 16-19 augusti kl 09.00-18.00.

Vinnarna utses den 25 augusti genom lottning bland de som satte tre puttar av fem möjliga, och meddelas personligen därefter. 

Eventuella vinstskatter åläggs vinnarna.

VARMT VÄLKOMMEN ATT PUTTA DIG ÄNDA TILL ITALIEN!

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it