• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3
STOCKHOLM

Italien på "Smaka på Stockholm" - TÄVLINGSVINNARE UTSEDDA

5-10 juni 2018

Över 500 personer var med och tävlade i vårt tält på ”Smaka på Stockholm” för att ha chansen att vinna en gastronomisk vistelse.

Idag har tre vinnare dragits av oberoende part (representant för Italienska Kulturinstitutet):

Christina Holm, Lena Söderström och Jessika Vikander får alla tre ta  med sig en vän för att  njuta i Italien – grattis till er!

 

------------------------

 

Välkommen till smakernas Italien – hälsa på oss i vårt tält mitt i Kungsträdgården under den gastronomiska festivalen ”Smaka på Stockholm”!

Hos oss kan du prata gastronomisk semester, provsmaka lokala produkter och vara med i en enkel tävling för att vinna en gastronomisk helg i Italien, i någon av regionern Lombardia, Umbria eller Puglia:

Valtellina (Lombardia)

LOMBARDIA

Vinsten består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på Wine Hotel Retici Balzi i Valtellina, och en vinprovning med avsmakning av lokala delikatesser i hotellets vinkällare.

Dalen Valtellina nordväst om Milano är  känd framför allt för sina högklassiga röda viner, för den stolta produkten bresaola, för ypperlig skidåkning och för fina vandringsmöjligheter.

  Valtellina Turismo   Regione Lombardia   Hotel Retici Balzi, Valtellina

 

 

 

Montefalco, Umbria

UMBRIA

Vinsten består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på lantgården Agriturismo Collelignani utanför Spoleto, samt en vinprovning på tema Sagrantino – regionens stolthet.

Umbria är Italiens gröna hjärta, en rustik bygd med en rad vackra småstäder som Spoleto, känd för sin årliga kulturfestival. Njut av fina cykelvägar,  vandring i bl a nationalparken Monti Sibillini, och menyer som doftar tryffel.

Spoleto - Strada del Sagrantino   Agriturismo Spoleto, Umbria   Strada del Sagrantino

 

 

 

 

 

 

Salento Bici Tour

PUGLIA

Vinsten består av tre nätter med frukostpension för två personer i delat dubbelrum på lantliga B&B Villa Li 4 Fumari utanför Gallipoli, och en guidad cykelutfärd med matlagningskurs.

Salento är den sydligaste delen av Puglia med spännande historiska platser som antika hamnstaden Gallipoli och barockens Lecce, omgivna av vinfält och olivlundar. Kusterna som ramar in har ömsom milsvida sandstränder ömsom suggestiva klippor.

Puglia Promozione   Salento Bici Tour

 

 

 

 

TÄVLINGEN

Tävlingen är öppen för alla över 18 år bosatta i Sverige som besöker oss i Kungsträdgården under ”Smaka på Stockholm”. Vi är på plats i vårt tält varje dag den 5-10 juni kl 11.00-18.00.

Vinnarna utses den 18 juni genom lottning bland de som svarat rätt på tre enkla frågor, och meddelas personligen därefter. 

Eventuella vinstskatter åläggs vinnarna.

Glasstrutar

 

VARMT VÄLKOMMEN ATT SMAKA PÅ ITALIEN - VI SES!

 

Den som behöver svalka kan säkert inte motstå  en italiensk glass av Nonna's Gelato som finns med oss i vårt tält!

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it