• Italienska Statens Turistbyrå
  • Den Italienske Stats Turistbureau

Nedladdningar

Sökmotor

Please install Adobe's Flash Player in order to view this page.

Lär känna Italien

round-corner

Ladda ner våra broschyrer

Cycla i ItalienRivista 1Rivista 4Rivista 3
SARDINIEN

Vindsurfing / Kitesurfing

Kitesurfing

På Sardinien finner du de perfekta förutsättningarna för sporter som vind- och kitesurfing. Från nordväst blåser Mistralvinden in och utmed den södra kustremsan blåser Sciroccovinden.

En av de bästa platserna på ön för att utöva kitesurfing är Capo Mannu, några kilometer från Narbolia (Oristano), på den västra kustsidan.  Vindarna är ibland mycket hårda med vågor på upp emot fyra meter.

Ett annat område lämpligt för kitesurfing är kring Porto Botte, nära orten Giba (Cagliari), på den sydvästra sidan av ön. Där kan du kitesurfa året runt.

För den mer avancerade kan den södra spetsen av Sardinien och viken Chia nära orten Teulada (Cagliari) där båda vindarna Scirocco och Mistral möts, vara den perfekta destinationen för kitesurfing. Här är vågorna höga, vindarna är bra och scenariot spektakulärt.

Även på den motsatta sidan av ön finns bra områden som Isola dei Gabbiani, 6 km från Palau (43 km från Olbia) uppe i nordost. Här blåser Mistralvinden och området är ett fint alternativ för kitesurfing även vintertid.

Nybörjaren finner även platser med mindre vågor kring Alghero och Cagliari. Kitesurfingskolor finns över hela ön liksom möjlighet att köpa och hyra utrustning.

Det kan vara värt att notera att du under perioden maj till september måste hålla dig till de områden anvisade för vind-och kitesurfare, detta för att garantera säkerheten för övriga badturister.

 
 
 
 
 
 

Relaterade länkar:

http://www.kitegeneration.com/en/
http://www.kitesurfsardinia.it/
http://www.kitesardegna.com/index.html
http://www.portopollo.it/
http://www.kitezone.it/
http://www.chiccodelcroce.it/sardegna/scuola-kite.asp

Page Footer

ENIT – Italienska Statens Turistbyrå - Gärdesgatan 14 – SE-115 27 Stockholm – tel +46 (0)8 545 68 330 – stockholm@enit.it